Mikä on JaatisWiki?


Sisällysluettelo

Mikä on Jaatiswiki?
Miten Jaatiswiki eroaa Wikipediasta?
Kuka omistaa Jaatiswikin?
Kuka vastaa vinkkien ja artikkeleiden sisällöstä?
Ovatko sivujen tiedot virheettömiä?
Mitä ohjelmistoa Jaatiswiki käyttää?
Mukaan liittyminen
Yhteystiedot

Lue myös:
Käyttöehdot
Vastuuvapaus
Ohjeita wiki-kirjoittajille


Mikä on JaatisWiki?


JaatisWiki on tällä sivulla julkaistava ilmainen vinkkisivusto, jolle kootaan vinkkejä, linkkejä, tietoa ja luovaa ajattelua, jotka voivat tuottaa iloa ja/tai hyötyä vammaisille lapsille ja nuorille sekä heidän perheilleen. JaatisWiki sai alkunsa Jaatinen, vammaisperheiden monitoimikeskus ry:n internetsivulleen kokoamista "jaatisvinkeistä". Jaatisvinkki-sivun sisältö perustui vapaaehtoisten antamiin vinkkeihin, jotka yhdistyksen työntekijät päivittivät sivulle. JaatisWiki on tästä edistyksellisempi muoto. Koska JaatisWiki perustuu wiki-tekniikkaan, pääsevät vapaaehtoiset itse muokkaamaan vinkkejä tällä sivulla.

Miten Jaatiswiki eroaa Wikipediasta?


JaatisWiki toimii samaan tapaan kuin Wikipedia. Kun Wikipedian aihe on vapaa ja sen kirjoittamiseen voi osallistua kuka tahansa, JaatisWikin aihe on rajattu ja mukaan kirjoittajaksi pääsevät ne, joilla on vakuutuksensa perusteella tietoa ja kokemusta vammaisten lasten/nuorten ja perheiden asioista. JaatisWikiin kootaan "tieteellisesti tutkitun" tiedon lisäksi myös kokemustietoa ja vinkkejä. Mainokset eivät kummassakaan ole sallittuja, mutta JaatisWikissä vinkit kaupallisten yritysten tuotteista ja linkit yritysten sivuille ovat sallittuja ja aivan toivottujakin, jos siitä on perusteltua hyötyä tälle kohderyhmälle. JaatisWikiä voi käyttää hakusanojen lisäksi sisällysluettelon kautta.

Kuka omistaa Jaatiswikin?


JaatisWikiä hallinnoi Jaatinen, vammaisperheiden monitoimikeskus ry, joka on voittoa tavoittelematon yhdistys, jonka tavoitteena on edistää vammaista lasta/nuorta koskevan tiedon välittämistä ja luovaa ajattelua. JaatisWiki-sivut asuvat Wikispaces -nimisellä wikipalvelimella. Sivujen tiedot on koottu, jotta niitä voi käyttää vammaisten lasten/nuorten ja perheiden hyödyksi, siinä mielessä omistamme ne kaikki yhdessä. Tekijänoikeuksia on kunnioitettava sivuja kirjoittaessa ja niitä lainatessa (lähde mainittava).

Kuka vastaa vinkkien ja artikkeleiden sisällöstä?


Jaatiswikin käyttäjät. JaatisWiki on yhteistyöhanke ja mukaan voivat liittyä kaikki, joilla on tietoa ja kokemusta vammaisen lapsen/nuoren asioissa ja jotka haluavat olla mukana kokoamassa vinkkejä tästä aiheesta. Jokaisella sivulla tehtyjä muutoksia voit seurata yläreunan linkista "History". Jos havaitset virheen, korjaa se! Jos olet epävarma, kirjoita havainoistasi ja epäilyistäsi sivun keskustelusivulle, yhdessä miettien virhe saadaan varmastikin korjatuksi ennen pitkää.

Ovatko sivujen tiedot virheettömiä?


On todennäköistä, että sivuilla on virheellisyyksiä ja vanhentunutta tietoa. Mitä enemmän JaatisWikillä on tekijöitä, sitä paremmin näitä saadaan korjatuksi! Sivujen erityisominaisuus on lisäksi se, että ne sisältävät paljon kokemustietoa. Jos jokin on toiminut yhden lapsen kanssa, se ei tarkoita sitä, että sama toimisi myös kaikkien muiden kohdalla. Erilaisista kokemuksista on kuitenkin hyvä saada tietoa - lisää oma kokemuksenne muiden joukkoon.

Mitä ohjelmistoa JaatisWiki käyttää?


Jaatiswiki toteutetaan Wikispaces-palvelimen tarjoamalla ohjelmalla. Se on yksinkertainen käyttää ja tuntuu siksi soveltuvan tämän kaltaiseen wiki-sivustoon hyvin.

Mukaan liittyminen


Katso Liity mukaan

Yhteystiedot


Jaatinen, vammaisperheiden monitoimikeskus ry on iloinen, kun otat yhteyttä JaatisWiki-asioissa.Laadittu Wikipedian Usein kysytyt kysymykset -sivun avulla.
alkuun.gif