Tervetuloa JaatisWikiin, uusi lukija!


Vammaisen lapsen tai nuoren kanssa elämää eläessä eteen voi tulla kysymyksiä, joihin ei välttämättä helposti löydy ratkaisuja. Neuvoja ei ehkä osaa antaa isoäiti eikä neuvolan täti. Kokemuksen mukaan ratkaisuja kuitenkin löytyy (vaikka ei aina helposti). Nämä wikisivut ovat olemassa, jotta voimme jakaa hyväksi koettuja vinkkejä toistemme kanssa, ettei jokaisen tarvitse itsekseen keksiä samoja ratkaisuja aina uudelleen. JaatisWiki on tarkoitettu tueksi sekä vammaisille lapsille, nuorille ja perheille että vammaisten lasten ja nuorten parissa työskenteleville ammattihenkilöille.

Sisällysluettelo

Vinkit JaatisWikissä
Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Lisää tietoa JaatisWikistä
Mikä on JaatisWiki (usein kysytyt kysymykset)


Vinkit JaatisWikissä


JaatisWikin vinkit voivat koskea mitä tahansa aihetta vammaisen lapsen ja nuoren elämässä. Esimerkiksi:
  • Vinkkejä arkipäivän tilanteisiin (vrt. "Niksi-Pirkka"), joita kokemus on meille opettanut.
  • Vinkkejä erityistuotteista, joista voi olla vammaiselle lapselle/nuorelle hyötyä tai iloa. Tuotemerkeistä saa siis vinkata.
  • Muuta tietoa vammaisen lapsen/nuoren ja perheen elämään liittyvistä asioista.
  • Hyväksi koettuja linkkejä, joista löytyy lisää tietoa vammaisten lasten/nuorten asioista.

JaatisWikin vinkkejä voi löytää:
  • Hakemiston avulla. Hakemisto löytyy vasemmassa sivupalkissa ja myös omalla hakemistosivullaan.
  • Etsi-toiminnolla. Search-laatikko löytyy vasemman sivupalkin yläreunasta.

Jos et löydä etsimääsi:
  • JaatisWiki rakentuu vapaaehtoisin voimin, vähitellen. Kun huomaat, että jokin tärkeä aihe puuttuu, anna siitä palautetta!
  • Uusia aiheita (eli uusia sivuja) perustetaan tarpeen mukaan. Jos jokin aihe puuttuu, anna palautetta!


Lämpimästi tervetuloa mukaan!


JaatisWikiä voit vapaasti lukea kuten mitä tahansa internetsivua. Sivuille ovat lämpimästi tervetulleita vammaisten lasten ja nuorten vanhemmat ja muut läheiset sekä vammaisten lasten ja nuorten parissa työskentelevät ammattihenkilöt.

JaatisWikiä lukiessasi saatat kuitenkin huomata, että myös Sinulla - oletpa sitten vammaisen lapsen tai nuoren vanhempi, muu läheinen tai ammattihenkilö - olisi arvokasta tietoa ja kokemusta muille jaettavaksi. Ethän epäröi ryhtyä toimeen jakaaksesi tuon tiedon ja kokemuksen myös muille, sillä sillä konstilla voit valtavasti auttaa ja tukea muita.

Wikiin kirjoittaminen on teknisesti hyvin helppoa, joten kannustamme Sinua lämpimästi liittymään kirjoittajien joukkoon. Muitakin tapoja tiedon ja kokemuksen jakamiseen kuitenkin on.

Wikin rakentamiseen voit osallistua näin:

jos sinulla on....jpgLisää tietoa JaatisWikistä

Tule mukaan rakentamaan näitä sivuja! Lisää omat vinkkisi ja kokemuksenne, niistä voi olla muille vammaisperheille paljon iloa ja hyötyä. Jos Sinulla on kysyttävää, älä epäröi olla yhteydessä Jaatiseen